Mancaruri romanesti felul doi? Tu ce alegi?

Mancaruri romanesti felul doi? Tu ce alegi? - Chefs Evolution

Venirea in Romania este o bucurie pentru toti pasionatii de calatorii si iubitorii de mancare, pentru ca exista o diversitate atat de bogata in bucataria traditionala si simturile tale vor fi absolut rasfatate cu arome incredibile si intense. Bucataria romaneasca nu este fantezista, precum cea franceza de exemplu, nici prea picanta, nici foarte complicata, dar totusi interesanta si primitoare, pe scurt, mancarea de confort la apogeu!

Carnea de porc este cea mai iubita „leguma” dar, in plus, Romania exceleaza la supe si salate. Faptul intrigant despre mancarea romaneasca este ca atunci cand este gustata pare familiara, dar in acelasi timp, diferita. Acest lucru se datoreaza faptului ca bucataria traditionala este de fapt un amestec de preparate si tehnici de gatit imprumutate din culturile vecine maghiara, germana, turca si slava, dar toate transformate si romanizate cu ierburi si condimente locale, care reflecta perfect trecutul tarii si radacinile sale agrare.

In cele ce urmeaza, am selectat pentru cateva meniuri de mancaruri romanesti pe care cu siguranta ar trebui sa le incerci pentru felul doi. Toate au fost testate si gustate si pot ajunge in inima ta infometata.

1. Sarmale

Considerate mancarea nationala, aceste sarmale au de fapt origini turcesti, dar romanii sustin ca ale lor sunt mai bune si probabil ca au dreptate. Reteta originala a fost puternic modificata de-a lungul timpului pana cand a fost considerata umplutura perfecta, un amestec echilibrat de orez si carne tocata (de obicei carne de porc sau porc combinata cu carne de vita) si alte legume si ierburi locale, rulate in frunze de varza (cel mai bine se foloseste varza murata) sau frunze tinere de vita de vie pentru o aroma delicata. Cele mai gustoase sarmale sunt cele care au fost gatite lent in vase de lut la cuptor, acoperite cu putina apa, o saramura de varza pentru aciditate si felii de slanina traditionala pentru o nota de aroma de fum gustos.

2. Tochitura

Nimic nu se aseamana cu celebra „tochitura” si nu se exagereaza in a spune ca este cel mai bun fel de mancare romanesc pentru ca imbina cele mai bune mancaruri pe care Romania le are de oferit: „mamaliga”, branza traditionala sarata fermentata, oua prajite, carne de porc prajita, carnati traditionali si muraturi. Este combinatia perfecta de gusturi si texturi. 

3. Mici

Cunoscuti si sub denumirea de „mititei”, sunt cele mai populare gratare romanesti si sunt atat de iubiti incat nu exista absolut niciun roman care sa-si imagineze un gratar bun fara ei. Acesti carnati facuti cu diferite combinatii de carne tocata, piper negru si alte condimente se pun la gratar pana se fac putin si devin umezi si moi. Se servesc simplu cu mustar si paine. Poti gasi „mici” in restaurante, magazine de tip fast-food, magazine alimentare sau pur si simplu poti cumpara mixul din orice magazin alimentar!

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate